Бързи прототипи / CAD Отливки, Мостри, Матрици Архитекти, Инженери, Предприемачи Образование Геоморфология Медицина и здравеопазване Развлечение и забавление
Медицина
Медицина

Докоснете идеите си !

Медицина и здравеопазване

      Триизмерните принтери са в състояние прецизно и бързо да пресъздадат евтини триизмерни модели с цел повишаване информираността и намаляване комуникационното време между пациент и лекар. Бързата и нагледна комуникация между лекар и пациент е изключително важна за повишаване на доверието и вземане на коректни решения.

Предизвикателства

      Има два важни фактора в областта на ортопедията и лицево-челюстните процедури. Чистата комуникация между лекар и пациент, и прецизно поставения имплант. Чистата комуникация позволява пациентите да вземат информирани решения за своите медицински нужди и да се чувстват добре с прецизно поставения имплант. Триизмерните физически модели са неоценим подход за подобряване на взаимоотношенията между двете страни - лекари и пациенти.

Решение

      Приложенията включват: предварително хирургическо планиране, коригиране на имплант, импланти по поръчка, презентационни средства, образователни цели, проектиране на протези.